Stjerreljocht Surprise
 
Geboren 24-03-2004
Eigenaar: Fam. Bosma

Stokmaat 1.58 m.

2007 goedgekeurd voor het Nederlands Hackney Stamboek                                   Dekgeld:€400

 


Stjerreljocht Suprise is vanuit beide ouders een combinatie van zowel sportpaarden die weten te presteren als fokpaarden die op de keuringen hoog eindigen.

De vader van Stjerreljocht Suprise is de hengst Plain's Liberator. Deze is vooral bekend van de concoursvelden waarin hij vele overwinningen heeft behaald. Bovendien was hij tweemaal kampioen dekhengsten tijdens de UPD. Maar ook in de fokkerij is hij zeer gewild; hij is niet alleen goedgekeurd voor het Hackneystamboek, maar ook voor het KWPN. Plain's Liberator heeft al verscheidene kampioenen gefokt.

De moeder van Stjerreljocht Suprise is de de keurmerrie Bertina, een dochter van Holypark Jubilation. Het predikaat voorlopig keur behaalde zij met gemak en voor het definitieve predikaat behaalde zij gelijk in de beide eerste verrichtingen met overtuiging de voldoendes voor de tuigproef. Ook het merrieveulen Snowflake Suprise (V. Plain's Splendid) dat zij dat jaar aan de voet had behaalde een eerste premie en kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring tijdens de UPD.

Stjerreljocht Suprise kreeg een lovend rapport mee van de hengstenkeuringsjury.
Het is een hele deftige hengst met veel jeugd en veel ras.
Hij beweegt zich zeer correct en maakt zich mooi in het front.
Stjerreljocht Suprise heeft een goed voorbeen gebruik, een goede techniek van het achterbeen en beweegt met veel balans, waarbij het achterbeen goed onder de massa wordt gebracht.

Bovendien is Stjerreljocht Suprise een fijne hengst om mee te werken; het is een rustige en koele hengst, die weet wat er moet gebeuren als hij in de ring komt.

Stjerreljocht Suprise heeft een unieke kleur; zwart met vier witte voetjes en een kolletje.

Sterreljocht Suprise voldoet aan de veterinaire eisen van het KWPN en is daardoor niet alleen geschikt voor Hackneymerries, maar ook voor KWPN-merries.

De eerste veulentjes zijn inmiddels ook geboren en de fokkers zijn zeer enthousiast daarover.

Op 11 april 2009 in Leersum debuteerden Gaatze en Stjerreljcoht in de eerste Young Riders wedstrijd en zij wisten deze op spectaculaire wijze te winnen. Uiteindelijk eindeigeden zij als tweede inde competitie

In 2009 en 2010 behaalde Stjerreljocht Suprise een eerste premie op de hengstenkeuring in Ermelo en werd hij uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Dekhengsten Grote maat.

2013 Stjerreljocht Suprisewordt definitief goedgekeurd op afstammelingen.
 
   
 
Stamboom/foto's Stjerreljocht                                 Terug naar Hengsten