Junior STV

Geboren 08-03-1991
Eigenaar: A. J. Biemans, Handel
 
Stokmaat: 1.70 m.
Fokfamilie 354
 
1994 Goedgekeurd
2000 voor KWPN-fokkerij gehandhaafd op basis van 3-jarige nakomelingen
2004 voor KWPN-fokkerij gehandhaafd op basis van 7-jarige nakomelingen
2008 definitief goedgekeurd op basis van 11-jarige nakomelingen

Junior STV heeft een fantastische afstamming. In zijn stamboom zien we een combinatie van de drie meest succesvolle sportmerries van Stoeterij 't Vierspan; Liris, Lilium en Monic. Allen waren nationale begrippen in de landelijke dressuursport.

De vader van Junior, Uniform (keur pref, Prix St. George) wordt geroemd om zijn grote aantallen nakomelingen die presteren in de internationale dressuursport.De moeder van Uniform(Wathamin xx) de keur, preferente, prestatiemerrie Liris(IBOP 88), heeft zelf Z-dressuur gelopen en op M-niveau gesprongen. Ook plaatste Liris zich driemaal bij de beste tien in de rubriek Bestgaan Rijpaard op de UTV. Naast haar sportcarrière schonk zij het leven aan niet minder dan 19 nakomelingen.

De moeder van Junior STV is de preferente keurmerrie Ennia STV (sport dr.). Ennia is een dochter van Variant en werd zelf uitgebracht in de klasse Z-dressuur. Grootmoeder Unia, een keur preferente dochter van Eros, behaalde 90 punten bij de IBOP en is drievoudig UTV-merrie. De merrielijn gaat in de derde generatie terug op de bekende keur preferente prestatie en UTV-merrie Monic (Galopin), die op nationaal niveau sprong onder Willy Aerts.

Moedersvader Variant (Afrikaner xx), internationaal Lichte Tour met Anky van Grunsven), is een zoon van de eerder genoemde Lilium (Eros). Lilium was Z-dressuur en M-springen en werd driemal kampioen bestgaand rijpaard.

Junior is een expressieve atlethische hengst, die zijn dressuurvermogen bewezen heeft. Zijn stap is krachtig, de draf heeft veel takt en is goed gedragen, de galop is mooi bergopwaarts en heeft veel ruimte.Bovendien heeft hij een super stalkarakter.

Junior STV was als 4- en 5-jarige Pavo Cup winnaar, ook won hij de hengstencompetitie 1996. Vervolgens boekte hij een reeks successen op het hoogste niveau met Anky van Grunsven, Anne van Olst en Hans-Peter Minderhoud

Enkele prestaties van Junior STV

 • 2001 Grand Prix, Wereldcup Dressuur Dusseldorf Kür 70 %
 • 2000 Winnaar Intermediaire I, CDI Amsterdam
 • 2000 3 x Winnaar Prix St Georges , Intermediaire I, Kur, won drie klassen in Lingen, Duitsland
 • 1999 Winnaar Prix St Georges , CDI Mechelen
 • 1997 Winnaar Coming Stallion, International Stallion Show Zwolle
 • 1996 Winnaar Pavo Cup voor 5 jarige dressuurpaarden (Anky van Grunsven)
 • 1995 Winnaar Hengstencompetitie dressuur
 • 1995 Winnaar Pavo Cup voor 4 jarige dressuurpaarden (Mieke de Kok)

De veulens van Junior zijn goed ontwikkeld, langgelijnd en hoogbenig. De veulens draven goed van de vloer met een mooie zelfhouding. Daarnaast bewegen de veulens met veel souplesse en wordt het achterbeen goed gebruikt.

Een groot aantal nakomelingen van Junior komt met veel succes uit in de dressuursport. Hun resultaten komen uit op een dressuurindex van 150 (83%). En ook voor exterieur en beweging scoort Junior STV boven het gemiddelde op de index.
De nakomelingen van Junior STV zijn dan ook bekend om de goede prestaties in de dressuursport; waarvan al verscheidene op Lichte Tour en Grand Prix niveau presteren

Een zoon van Junior STV, Pasoa, werd bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Nepala, een dochter van Junior STV, was keuringskampioen van Zuid-Holland. Een andere nakomeling van Junior STV werd kampioen van de prestigeuze Devon Breedershow.Piccolo een zoon van Junior loopt in Amerika Intermediaire I.

Wij hebben al veel reacties gehad van eigenaren van een zoon of dochter van Junior. Zij zijn allen zeer enthousiast en zeggen nog niet eerder zo'n goed sportpaard te hebben gehad.
 
Gaatze Bosma brengt Junior STV uit in de dressuursport:
Enkele behaalde resultaten
 
Z2 dressuur
 • 07-12-2010 Indoor Zwaagwesteinde 2e plaats en 215 punten 
 • 16-01-2011 Selectie wedstrijd Harich 4e plaats en 205 punten
 • 26-02-2011 Buitenpost 1e plaats en 207 punten
Stamboom en foto's Junior STV                                Terug naar Hengsten