Aan 416

Geboren: 25-06-2000
Eigenaar: Fam. Bosma

Stam 44

Stokmaat 1.68m.

2003 goedgekeurd

2008 goedgekeurd op afstammelingen                                Dekgeld: €650                           


Aan komt uit de merrielijn van Veltman. Hij fokte vanuit de merrie Jeltje, afkomstig van zijn schoonvader, een eigen lijn op die diverse modelmerries, Fokdagkampioenen en vele stermerries heeft voortgebracht.
Aan's moeder Dieke werd als driejarige met overtuiging ster met een eerste premie.De familie Veltman was altijd zeer trots op hun fokkerij en op oudere leeftijd mochten zij het nog beleven dat deze fokkerij werd bekroond met een dekhengst.

Aan komt uit een merrielijn waarvan de paarden keihard willen werken en ook zijn vader Abe 346 is een harde werker. Aan is dan ook een eerlijke, iets brutale hengst met een goede inzet en veel bravour en werklust, die veel belangstelling voor zijn omgeving heeft.

Het is een hengst met veel uitstraling en een echt showpaard; hij kreeg dan ook een 7.5 voor showproef, net als zijn vader Abe en grootvader Jillis.
Maar ook in de dressuursport weet hij zich goed te handhaven; hij heeft al diverse prijzen gewonnen en mag inmiddels M2-dressuur starten.
 
Aan had een lovend veulenrapport:
De collectie bevat royaal ontwikkelde veulens en ze staan voldoende in het rechthoekstype.
Het beenwerk vertoont voldoende kwaliteit.
En zowel de stap als de draf worden als voldoende aangemerkt.

Zijn lange voorbeen en sterke bewegingen zijn ook terug te vinden bij zijn nakomelingen. Zo vererft hij een lang voorbeen en een lange hals en een krachtige stap en ruime draf. Bovendien fokt hij maatverhogend. Hij heeft en sterpercentage van 36.4 %.

Zijn eerste nakomelingen presteren al goed in de sport.
 
Afbeelding invoegen
 
https://www.facebook.com/Hengstenhouderijfambosma
 
Stamboom en foto's Aan 416                         Terug naar Hengsten